Varró Gábor

Telefon : 06/20-364-9027
Email : info@erdibarack.hu
GPS : É 47.35519 K 18.906319

Kiemelt viszonteladóink

Őszibarack befőzése

ŐSZIBARACKBEFŐTT EGYSZERŰEN

Elkészítése: A gyümölcsöket meghámozzuk és kimagozzuk. (Ehhez az eltevéshez fél literes üvegeket használjunk!) Az üvegek aljára tegyünk 2 púpozott evőkanál cukrot, rakjuk rá a gyümölcsdarabokat, a tetejére 2 csapott evőkanál cukor kerül. Az üvegeket már előzőleg felforralt és kihűtött vízzel felső karimáig töltjük, és légmentesen lezárjuk. Gőzölő edénybe rakjuk, és a gyöngyözéstől számított 20-25 percig gőzöljük. A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni.

ŐSZIBARACKBEFŐTT 01.

Elkészítése: A nagy szemű, még ropogós, magvaváló őszibarackot alaposan megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk, kimagvaljuk, üvegekbe rakjuk. Egy 8 dl-es üvegre 4 evőkanál cukrot számítva, a cukorral megszórjuk, az üveget vízzel feltöltjük, és ugyanúgy lezárjuk, gőzöljük, mint a körtebefőttet. Ha túl sokáig gőzöljük, akkor a gyümölcs túlságosan megpuhul.

ŐSZIBARACKBEFŐTT 02.

Elkészítése: A nem egészen érett barackot meghámozzuk, félbevágjuk, és citromos vízbe tesszük. Ebben a citromos vízben egy kissé átfőzzük, majd hideg vízben lehűtjük. A lehűtött barackot leszűrjük, és üvegbe rakjuk, hideg cukorszörpöt öntünk rá, lekötözzük, majd 8-10 percig gőzöljük. A cukorszörp elkészítése 1 liter vízbe 50 dkg cukrot teszünk.

ŐSZIBARACKBEFŐTT 03.

Elkészítése: A barackokat meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. A lehámozott héjat, és a kisebb darabokat félretesszük lekvárnak. A hibás részeket kivágjuk. A barackdarabokat citromsavas vízbe (1 l víz + 1 dkg citromsav) rakjuk. Egy kiló cukorból és másfél liter vízből szirupot főzünk, majd a barackdarabokat egy szűrőben a szirupba rakjuk és kifőzzük. Azonnal az üvegekbe rakjuk, a kifőzött darabokat (egyszerre 2-3 üvegnyit készítsünk csak!), majd a szirupot újra felforraljuk, és a gyümölcsre forrázzuk. A már többször említett módon zárjuk le az üvegeket és tegyük száraz dunsztba.

ŐSZIBARACK EGÉSZBEN

Hozzávalók: Ehhez legjobb a nem magvaváló barack
Elkészítése: A barackot meghámozzuk, és azonnal citromos vízbe tesszük, hogy meg ne barnuljon. Ha az összes gyümölcsöt meghámoztuk, üvegekbe rakjuk, egy kg barackhoz 80 dkg cukrot 4 dl vízzel és egy darabka vaníliával felforralunk, és forrón a barackra öntjük. Másnap a szirupot leöntjük, újból felforraljuk, ismét a barackra öntjük, a tetejére egy borsónyi benzoesavas nátriumot vagy szalicilt szórunk, lekötjük, és 10 percig gőzöljük. Egy kétliteres üveghez kb. 2-2,5 kg barack kell, 0,5 kg cukor, 5 cl rum és egy késhegynyi benzoesavas nátrium.

Minden jog fenntartva az Érdibarack.hu részére 2018!
Az oldalon található anyagok utánközlése engedélyhez kötött! A weblapot készítette: Weblapja.net