Varró Gábor

Telefon : 06/20-364-9027
Email : info@erdibarack.hu
GPS : É 47.35519 K 18.906319

Kiemelt viszonteladóink

Receptek őszibarackkal

Őszibarackos túrogerinc

Hozzávalók 20 szelethez: 25 dkg tehéntúró, 15 dkg felezett őszibarackbefőtt, 1 dl tej, 2 ek. zselatinpor, 2 dl kefir, 4 ek. porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 2 dl tejszín, friss gyümölcsök a díszítéshez.

Előkészítés: Közepes nagyságú őzgerincformát kibélelünk frissen tartó fóliával úgy, hogy bőségesen kilógjon a formából. A túrót áttörjük, az őszibarackot lecsepegtetjük, kisebb kockákra vágjuk.
Elkészítés: A tejbe öntjük a zselatint, és kevergetés közben felmelegítjük. A túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a barack darabokat. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint és a felvert tejszínhabot óvatosan a túrókrémbe keverjük. A formába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt hosszú tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla. Vegyes, friss gyümölcsökkel díszítjük, szeletelve tálaljuk.

Munka: 30 perc

Fogyasztható: másnap

Nehézségi fok: könnyű

Őszibarack torta

Hozzávalók 10-12 szelethez: 2 db tojás, 12 dkg cukor, 1 kiskanál vaníliás-cukor, 9 dkg ételsűrítő, 4 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 5-6 db friss érdibarack, 2 evőkanál citromlé, 1 csipetnyi fahéj, 1 ek. baracklikőr, 2 ek. tejföl, 2 ek. darabolt pisztácia.

Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét 2 ek. hideg vízzel sűrűre verjük. Óvatosan beleszórunk 8 dkg cukrot, és a vaníliás-cukrot. Közben a habverőt a legalacsonyabb fokozatra állítjuk. A sárgáját könnyeden a tojásfehérje-massza alá forgatjuk, hogy ne törjön össze a hab, majd hozzáadunk 4 dkg ételsűrítőt, a lisztet, és a sütőport. A tésztamasszát egy margarinnal kikent sütőformába helyezzük, és előmelegített sütőben 190 C-fokon 30 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A megmosott és kimagozott érdibarackot felszeleteljük, és félretesszük. A többit 2,5 dl vízzel kb. 5 percig főzzük és pürésítjük. Hozzáfőzzük a citromlevet, és a maradék cukrot. A maradék ételsűrítőt 4 ek. hideg vízzel összekeverjük, hozzáöntjük a püréhez és rövid ideig főzzük. Az így készített krémet  a fahéjjal és a baracklikőrrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és összekeverjük. A tortalapot vízszintesen félbevágjuk, majd mindkettőt megkenjük a krémmel. Ezután összeillesztjük a tortalapokat, majd az oldalát is megkenjük az e célból félretett krémmel. A tetejére rárakjuk felszeletelt érdibarackot és megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.

Sütés: 30 perc

Vaníliapudingos őszibarack pite

Hozzávalók 10-12 szelethez: Linzertésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg Rama sütőmargarin,10 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 1 tojás Töltelékhez: 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1,5 csomag főzős vaníliás pudingpor, 4-5 szem érdi őszibarack

Előkészítés: 40 perc Sütés: 45-50 perc

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a porcukrot és a sütőport egy tálban elkeverjük, a puha Rama margarint apró kockákra vágjuk, és elmorzsoljuk a lisztes résszel. A tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. A tészta 2/3 részét nagy lyukú reszelővel bereszeljük a piteformába, elnyomkodjuk benne úgy, hogy az oldalára is jusson. Az így elkészített formát 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen a tészta. A megmaradt összegyúrt tésztát is a hűtőbe tesszük, mert ezt reszeljük majd rá a töltelék tetejére. A pudingport, a cukrot és egy kevés tejet simára keverünk, majd a maradék tejet egy lábosban felforraljuk, és besűrítjük a pudingos résszel. 1 percig együtt főzzük, majd egy tálcára öntjük, hogy gyorsan kihűljön. A tésztán egyenletesen elkenjük a kihűlt pudingot, majd a kimagozott barackokat vastagabb cikkekre vágjuk, és legyezőszerűen a pudingra terítjük. A maradék tésztát a töltelékre reszeljük, és a sütőben arany barnára sütjük.

Szőlős barackos rétestekercs

Hozzávalók 8 szelethez:50 dkg érdi őszibarack, 50 dkg szőlő, 15 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 2 ek. Rama sütőmargarin, 4 lapos réteslap, 1 tojás

Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, az érdibarackot meghámozzuk, kimagozzuk, kis kockákra vágjuk. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk

Elkészítés: A barack darabkákat összekeverjük a fele cukorral és a fele darált dióval. A maradékot pedig a szőlővel. 2. A margarint megolvasztjuk. A réteslapokat egyesével letesszük, elcsúsztatva egymástól, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. Közben mindegyiket megkenjük az olvasztott margarinnal. Az egyik szélén a barackos, míg a vele szemközti szélén a szőlős tölteléket simítjuk el. 3. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A rétes barackos részér feltekerjük a közepéig, majd a szőlőset is. Megkenjük a felvert tojással. Papírozott sütőlemezre tesszük, és a sütőben 25-30 percen át sütjük, majd kivéve pihentetjük. Szeleteljük, középre tejszínhabot nyomunk és tálaljuk.

A díszítéshez: tejszínhab, mentalevelek

Minden jog fenntartva az Érdibarack.hu részére 2017!
Az oldalon található anyagok utánközlése engedélyhez kötött! A weblapot készítette: Weblapja.net