Varró Gábor

Telefon : 06/20-917-4389
Email : info@erdibarack.hu
GPS : É 47.355 K 18.9215

Kiemelt viszonteladóink

Őszibarack aszalása

A, és C vitamin, kálium, és szelén található benne. Pattanások ellen kiváló.

Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Citromos vízbe mártogatjuk, majd lecsöpögtetjük. Közben cukros vizet felforralunk (1liter vízbe három evőkanál cukor) és az őszibarack darabokat beletesszük. Kihűlésig a szirupban hagyjuk, szűrőlapáttal kiszedjük, héjával lefelé helyezzük a tálcára, és ha már nem csöpög a tálcáról, akkor az aszalóba helyezzük a tálcákat. Kevesebb napfénynél, de erős ventilátor teljesítménnyel kezdjük az aszalást. Másnap, erősebb napfénynél folytatjuk, és két nap után megfordítjuk a gyümölcsöket, úgy folytatjuk az aszalást. Ha megbarnulna a gyümölcs, akkor a citromos oldatba még több citromot tegyünk. Az aszalás után a gyümölcsöket még 1– 2 órán keresztül erősebb napfénynél továbbaszaljuk, mint a többi

Minden jog fenntartva az Érdibarack.hu részére 2024!
Az oldalon található anyagok utánközlése engedélyhez kötött! A weblapot készítette: Weblapja.net